UUSI MOBIILI ON RIPEÄ TILAUSVÄLINE MISSÄ VAIN

LVIS-tukut ovat yhdessä kehittäneet LVISNetissä uuden sukupolven mobiilin tilauspäätteen työmaille, huoltoautoihin ja esimerkiksi erilaisiin varastoratkaisuihin. Päätteessä on viivakoodinlukija ja online-saatavuuskysely. Pilottikäytössä ollut mobiilipääte on nyt kaikkien saatavissa.


Mobiilipääte lähettää tilaukset LVISNetin kautta. Käyttäjä valitsee tuotteen joko laitteen tuoterekisteristä tai lukemalla tuotteen koodin päätteen viivakoodinlukijalla. Päätteen ohjelmisto on kehitetty yhteistyössä Finn-ID Oy:n kanssa, jonka kautta LVISNetin asiakas voi myös hankkia laitteen.

– Tuotetiedon lukeminen optisesti on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin tiedon syöttäminen näppäilemällä. Mobiilipääte lukee myös 2D-viivakoodeja, jotka eivät ole niin haavoittuvaisia käytössä kuin tavalliset viivakoodit. 2D-viivakoodeissa on mahdollista sisällyttää sama tieto koodiin useampaan kertaan, joten koodin osittainen repeytyminen ei estä sen luentaa, kertoo myyntipäällikkö Kai Lindfors Finn-ID Oy:stä.

Kuva: Nina Dahl

Joustavuutta tilaamiseen

Tilaaminen on nopeaa, kun tuoterekisterit kulkevat laitteen muistissa mukana. Laitteen hakutoiminto tunnistaa useimmin tilatut tuotteet ja ehdottaa näitä rekisteristä ensimmäisenä tilausta tehtäessä.

– Aikaa säästyy vielä enemmän, jos työmaalla, varastossa tai huoltoautossa on viivakoodit käden ulottuvilla. Asentaja vain lukee tilattavien tuotteiden viivakoodit ja lähettää tilauksensa. Aikaa ei kulu tukussa odotellessa, kun tilattuja tavaroita kerätään sekä syötetään järjestelmään. Valmis kuorma odottaa hakijaansa, sanoo Kai Lindfors.

Tuotteiden tosiaikaisen saatavuuden voi tarkistaa päätteellä ennen tilauksen lähettämistä tai tarpeen mukaan. Laitteella myös näkee, mistä tukun noutopisteestä tietty tarvike on heti saatavissa.

Tuotteiden tosiaikaisen saatavuuden voi tarkistaa päätteellä ennen tilauksen lähettämistä tai tarpeen mukaan. Laitteella myös näkee, mistä tukun noutopisteestä tietty tarvike on heti saatavissa.


– LVISNet integroi mobiililla tehdyt tilaukset asiakkaan tietojärjestelmään, kertovat LVISNetin Toni Pesonen (vas.) ja Kai Lindfors.
© 2009 Suomen LVIS-Tietoverkko Oy